• 348 Partner
 • 110 548 332 kWh Versenyeztetett energiamennyiség
 • 350 520 170 Ft Megtakarított energiaköltség

Energiamegtakarítási Intézkedési Terv

Közintézmények energiahatékonysági feladatai

Az idei év rendkívül fontos a közintézmények energiahatékonysága szempontjából, ugyanis számos törvény által előírt feladat idén válik esedékessé. Eddigi tapasztalatunk szerint nagyon kevés az információ ezzel kapcsolatban, ezért összegyűjtöttük a konkrétumokat.  Az alábbi rövid összefoglalóval kívánjuk segíteni az Önök munkáját.

2016. december 5. napján, a Magyar Közlöny 191. számában kihirdetésre kerültek az energiahatékonyságról szóló törvény és végrehajtási rendeletét módosító szabályok. A módosítással 2017. január 1-től a közintézmények tulajdonában és használatában álló, közfeladat ellátását szolgáló épületek üzemeltetéséért és fenntartásáért felelős szervezet számára több új energiahatékonysági kötelezettség került előírásra:

 • A közintézményi épületek üzemeltetői ötévente, első alkalommal 2017. március 31-ig energiamegtakarítási intézkedési tervet, majd annak teljesüléséről évente jelentést kötelesek készíteni és megküldeni a Nemzeti Energetikusi Hálózat területileg illetékes irodája számára.

 • A közintézményi épületek üzemeltetői feltöltik az épületekre vonatkozó, a Nemzeti Épületenergetikai Rendszerben nyilvántartott energetikai adatokat az online felületen elérhető Nemzeti Épületenergetikai Rendszerbe és együttműködnek a Nemzeti Épületenergetikai Rendszer kezelésével megbízott szervezettel.

 • Továbbá a közintézményeknek gondoskodniuk kell az épület használóinak energiahatékonysági szemléletformálásáról, valamint a Nemzeti Energetikusi Hálózat által működtetett online rendszeren keresztül kötelesek az épületek havi fogyasztási adatait bejelenteni.

Összesítve, mindezen szabályok betartása tetemes mennyiségű feladatot jelent minden önkormányzatnak és közintézményt üzemeltető szervezetnek. A 2017. március 31-i határidőt csak kevesen tudták teljesíteni, de egy biztos, 2020-ig az Európai Unió diktálta energiahatékonysággal kapcsolatos feladatok minden eddiginél komolyabb kötelezettséget jelentenek. Tapasztalatainkat felhasználva hiteles képet kívánunk adni ezekről a teendőkről és segítünk olyan megoldásokat kidolgozni, amivel az Önök intézménye is megfelel a mindenkori törvényi előírásoknak.


Tájékoztatást kérek!      Ajánlatot kérek!


Az Ecorisk Kft. megbízásával a következő előnyöket élvezheti

 • Átlátható, tervezhető és Professzionális szolgáltatás
 • A jogszabályi kötelezettségek mindenkori nyomon követése és teljesítése
 • Az épületek részletes felmérése
 • Energiahatékonysági szemléletformálás
 • Javaslatok a költségek további optimalizáslására
 • Dedikált kapcsolattartó
 • Szoftveres számlanyilvántartó rendszer

Az Ecorisk munkatársai készséggel állnak rendelkezésére a fenti feladatok részleteinek kidolgozásában és megvalósításában. Bármilyen felmerülő kérdésükkel forduljanak hozzánk bizalommal, valamint örömmel állunk rendelkezésükre egy személyes találkozó alkalmával is.


Vissza »

Kérdése van?
Segítünk!


rezsicsökkentés költségcsökkentés

Mi az, amiben verhetetlenek vagyunk?


ENERGIAMENEDZSMENT

A modern gazdaságban az energia (villamos energia és földgáz) szűkös erőforrás, melynek az egységköltsége folyamatosan emelkedik. Az energiaköltségek egyre nagyobb hányadát képezik a vállalati működés önköltségének, és így egyre fontosabb az, hogy tudatos energiafogyasztókká váljunk, ha a versenyképességünket meg kívánjuk őrizni. Vállalatunk ebben nyújt támogatást a piaci fogyasztók számára.

RÉSZLETEK

ENERGIAMEGTAKARÍTÁSI INTÉZKEDÉSI TERV

Az idei év rendkívül fontos a közintézmények energiahatékonysága szempontjából, ugyanis számos törvény által előírt feladat idén válik esedékessé. Eddigi tapasztalatunk szerint nagyon kevés az információ ezzel kapcsolatban, ezért összegyűjtöttük a konkrétumokat.  Az alábbi rövid összefoglalóval kívánjuk segíteni az Önök munkáját.

RÉSZLETEK

ENERGETIKAI SZAKREFERENS

A Magyar Közlönyben megjelent 2016.12.21-től hatályos törvények értelmében az alábbiakban meghatározott energiafogyasztású vállalatoknak kötelező egy megfelelő képzettséggel rendelkező független energetikai szakreferenst foglalkoztatnia, aki...

RÉSZLETEK

KOCKÁZATKEZELÉS, BIZTOSÍTÁS

A vállalkozások mindennapi működése során a szokásos kockázatok mellett, számos speciális kockázati elem kerüli el általában a szakemberek figyelmét, amelyek létfontosságúak a zavartalan működés biztonsága érdekében, komoly anyagi következményekkel járhatnak, és sajnos, kevés esetben lefedettek biztosítással. Célunk az Ön biztonságérzetének növelése.

RÉSZLETEK

IT AUDIT

Minden cégnek vagy szervezetnek léteznek bizonyos tárgyi erőforrásai, infrastruktúrája, amelyek a napi életéhez, az üzletmenetének folytonosságához nélkülözhetetlenek. Ha ezek megsérülnek vagy megsemmisülnek, a cégnek pótolniuk kell ezen erőforrásokat, ezért nagy szükség van egy katasztrófaterv kidolgozására, valamint karbantartására.

RÉSZLETEK

MUNKA- ÉS TŰZVÉDELEM

A munka- és tűzvédelem területe számos szervezet és iparág számára kötelező előírásokat tartalmaz, az általunk nyújtott audit segítségével nemcsak az előírások szerinti működést érheti el, hanem új szemlélet tükrében vizsgálhatja vállalkozásának munka- és tűzvédelmi folyamatait, elsősorban az Ön és munkavállalóinak biztonsága érdekében.

RÉSZLETEK

STRATÉGIA

A stratégia a tudatos vezetés tudománya. Szervezeti irányok megadása, célok kitűzése a tulajdonosi elvárásokkal, az erőforrásokkal, a szervezet értékeivel, belső tulajdonságaival és a várható trendekkel összhangban. Márkaépítés, fenntarthatóság, piacképesség. Mindezek tudatosan kialakított szinergiája biztosítja azt, hogy egy szervezet hosszútávú működésre legyen képes.

RÉSZLETEK

SZERVEZETFEJLESZTÉS

Minden szervezet egy dinamikusan változó világban él, ami hatással van rá. Ez nemcsak a külső környezet változását jelenti, hanem a belső környezetét is, hiszen az egyes emberekre is hatással vannak ezek a dinamikus folyamatok. Az egyik legnagyobb kihívást az alkalmazkodásban rejlő rugalmasság jelenti mind a szervezet, mind tagjai számára. Alapvetően mindannyiunkat a biztonságra törekvés jellemez, amennyiben ez a biztonság veszélybe kerül, csökken a teljesítmény, növekszik a stressz.

RÉSZLETEK

Ők már minket választottak

348 partner

Kérdése van? Segítünk!

Keressen minket
fejlődés, kockázat, költségcsökkentés, audit, energiamenedzsment, változásmenedzsment, munkavédelem, tűzvédelem, fenntarthatóság, megtakarítás, biztonság, szakértelem, versenyeztetés, kiszolgáltatottság, nyereség, felhasználás, energiahatékonyság auditor, energetikai szakreferens

ÖNNEK SZÓL


×