• 348 Partner
  • 110 548 332 kWh Versenyeztetett energiamennyiség
  • 350 520 170 Ft Megtakarított energiaköltség

GYIK / Tanácsok

Háztartásom energiaköltséget szeretném csökkenteni.
Erre tudnak megoldást?

Az Ecorisk Management Consulting Kft. kizárólag szervezeti ügyfelek – azaz KKV-k, intézmények, önkormányzatok – részére nyújtja szolgáltatását, lakossági igényeket nem áll módunkban kielégíteni.

Miért éri meg az energiagazdálkodást kiszervezni egy külsős céghez?

A vállalkozások jelentős részénél ez gazdaságosabb megoldás, mint egy főállású energetikus foglalkoztatása.

Mik azok a kereskedelmi árak?

A hálózati díj, vagy más néven rendszerhasználati díj a villamos energiát szállító és a kiépített vezetékrendszert és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát üzemeltető hálózati engedélyesek felé fizetett költség. Az árképzésük hatósági és a karbantartási, üzemeltetési költségek mellett az említett vállaltok hálózati veszteségeinek kompenzálását, valamint a nyereségüket tartalmazza, melyből többek között a jövőbeni fejlesztéseket is meg tudják valósítani.

Mi a hálózati díj?

A kereskedelmi árak az egyetemes és a versenypiaci szolgáltatásban is alkalmazott díjtételek, melyet a felhasznált villamos energia után Forint/kWh vagy Euró/MWh, illetve a felhasznált földgáz után Forint/MJ vagy Euró/GJ egységben fizetünk meg az energiakereskedő részére. A kereskedelmi ár nem tartalmazza az egyéb hatóság felé fizetendő díjtételeket, adókat és a rendszerhasználati díjakat.

Hogy zajlik a folyamat?

  1. Szerződés kötés előtt Ön elküldi nekünk három hónapnál nem régebbi energiaszámláját elektronikus úton, a …. email-címre vagy IDE kattintva.
  2. Ennek vizsgálatát követően az Ecorisk munkatársa visszajelez Önnek, hogy nagyságrendileg milyen megtakarítás várható.
  3. Szerződéskötés.
  4. Energetikai audit.

Milyen kiinduló adatokra van szükség az egyszerűsített energetikai audit elvégzéséhez?

Az érdemi munka, azaz az Ön szervezete energetikai auditjának, elvégzéséhez az alábbiak szükségesek:

Miért tud az Ecorisk Kft. Energiamenedzsment csapata jobb piaci árakat szerezni, mint a szervezetek saját maguknak?

A csoportos energia beszerzés lényege, hogy több fogyasztó éves energiaigénye kerül egy időben megversenyeztetésre, ezért a szabadpiaci szabályoknak megfelelően a nagyobb mennyiség alacsonyabb árat generál.

Ez a közös árverseny a résztvevő szervezetek számára semmilyen módon nem jelent jogi értelemben összefonódást, tehát nem egy fogyasztói közösség szervezése történik!

Járhat-e hátránnyal, ha kereskedőt váltok?

A kereskedőváltás minden szabadpiacon vételező ügyfél számára lehetséges az érvényes szerződésben kikötött feltételek mentén, évfordulóra. A szabályos kereskedőváltásnak nem lehet az Ügyfelekre nézve hátrányos következménye.

Vissza »

Mi az, amiben verhetetlenek vagyunk?


ENERGIAMENEDZSMENT

A modern gazdaságban az energia (villamos energia és földgáz) szűkös erőforrás, melynek az egységköltsége folyamatosan emelkedik. Az energiaköltségek egyre nagyobb hányadát képezik a vállalati működés önköltségének, és így egyre fontosabb az, hogy tudatos energiafogyasztókká váljunk, ha a versenyképességünket meg kívánjuk őrizni. Vállalatunk ebben nyújt támogatást a piaci fogyasztók számára.

RÉSZLETEK

ENERGIAMEGTAKARÍTÁSI INTÉZKEDÉSI TERV

Az idei év rendkívül fontos a közintézmények energiahatékonysága szempontjából, ugyanis számos törvény által előírt feladat idén válik esedékessé. Eddigi tapasztalatunk szerint nagyon kevés az információ ezzel kapcsolatban, ezért összegyűjtöttük a konkrétumokat.  Az alábbi rövid összefoglalóval kívánjuk segíteni az Önök munkáját.

RÉSZLETEK

ENERGETIKAI SZAKREFERENS

A Magyar Közlönyben megjelent 2016.12.21-től hatályos törvények értelmében az alábbiakban meghatározott energiafogyasztású vállalatoknak kötelező egy megfelelő képzettséggel rendelkező független energetikai szakreferenst foglalkoztatnia, aki...

RÉSZLETEK

KOCKÁZATKEZELÉS, BIZTOSÍTÁS

A vállalkozások mindennapi működése során a szokásos kockázatok mellett, számos speciális kockázati elem kerüli el általában a szakemberek figyelmét, amelyek létfontosságúak a zavartalan működés biztonsága érdekében, komoly anyagi következményekkel járhatnak, és sajnos, kevés esetben lefedettek biztosítással. Célunk az Ön biztonságérzetének növelése.

RÉSZLETEK

IT AUDIT

Minden cégnek vagy szervezetnek léteznek bizonyos tárgyi erőforrásai, infrastruktúrája, amelyek a napi életéhez, az üzletmenetének folytonosságához nélkülözhetetlenek. Ha ezek megsérülnek vagy megsemmisülnek, a cégnek pótolniuk kell ezen erőforrásokat, ezért nagy szükség van egy katasztrófaterv kidolgozására, valamint karbantartására.

RÉSZLETEK

MUNKA- ÉS TŰZVÉDELEM

A munka- és tűzvédelem területe számos szervezet és iparág számára kötelező előírásokat tartalmaz, az általunk nyújtott audit segítségével nemcsak az előírások szerinti működést érheti el, hanem új szemlélet tükrében vizsgálhatja vállalkozásának munka- és tűzvédelmi folyamatait, elsősorban az Ön és munkavállalóinak biztonsága érdekében.

RÉSZLETEK

STRATÉGIA

A stratégia a tudatos vezetés tudománya. Szervezeti irányok megadása, célok kitűzése a tulajdonosi elvárásokkal, az erőforrásokkal, a szervezet értékeivel, belső tulajdonságaival és a várható trendekkel összhangban. Márkaépítés, fenntarthatóság, piacképesség. Mindezek tudatosan kialakított szinergiája biztosítja azt, hogy egy szervezet hosszútávú működésre legyen képes.

RÉSZLETEK

SZERVEZETFEJLESZTÉS

Minden szervezet egy dinamikusan változó világban él, ami hatással van rá. Ez nemcsak a külső környezet változását jelenti, hanem a belső környezetét is, hiszen az egyes emberekre is hatással vannak ezek a dinamikus folyamatok. Az egyik legnagyobb kihívást az alkalmazkodásban rejlő rugalmasság jelenti mind a szervezet, mind tagjai számára. Alapvetően mindannyiunkat a biztonságra törekvés jellemez, amennyiben ez a biztonság veszélybe kerül, csökken a teljesítmény, növekszik a stressz.

RÉSZLETEK

Ők már minket választottak

348 partner

Kérdése van? Segítünk!

Keressen minket
fejlődés, kockázat, költségcsökkentés, audit, energiamenedzsment, változásmenedzsment, munkavédelem, tűzvédelem, fenntarthatóság, megtakarítás, biztonság, szakértelem, versenyeztetés, kiszolgáltatottság, nyereség, felhasználás, energiahatékonyság auditor, energetikai szakreferens

ÖNNEK SZÓL


×