• 348 Partner
  • 110 548 332 kWh Versenyeztetett energiamennyiség
  • 350 520 170 Ft Megtakarított energiaköltség

Energiahatékonysági Audit

Kötelezettség

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. Ehat. törvény minden hazánkban működő nagyvállalat számára előírja, hogy négyévente köteles energetikai auditálást végeztetni.

„48. § *  (1) Annak a nagyvállalatnak, amely 2015. december 5-én energetikai auditálásra volt kötelezett és 2015. december 26. napját követően nem mentesül az auditálási kötelezettség alól, következő alkalommal - az első kötelező energetikai audit elkészítésének időpontjától függetlenül - 2019. december 5-ig kell energetikai auditálást elvégeztetnie.”

(2015. évi LVII. Ehat. törvény)

Audit

Az energetikai audit egy olyan átfogó vizsgálat, amely részletesen feltárja a vizsgált épületek, folyamatok és logisztikai rendszerek energiahatékonyságát és veszteségeit. Az audit teljeskörűen foglalkozik a termeléshez használt épületekkel és a tevékenység technológiai folyamataival. Az auditáló szakértő az ingatlant és annak üzemeltetési módját együttesen értékeli, ez alapján fogalmazza meg a személyre szabott javaslatcsomagot, amellyel költséghatékonyan mérsékelhető az energiafelhasználás. A szakvéleményben dokumentálásra kerül, hogy hol, milyen fajta energiát, milyen mennyiségben használnak, és ez milyen költségekkel jár.

Az auditálást csak jogosultsággal rendelkező energetikai auditor végezheti.
Az Ecorisk a MEKH által nyilvántartott Energetikai Auditáló Szervezet!


Ajánlatot kérek!


Kik kötelezettek?

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) nagyvállalatként tartja nyilván azokat a kis-és középvállalatokat, melyek önmagukban nem lennének kötelezettek, de az egységes EU-s jogértelmezés alapján anyavállalatuk (vagy kapcsolt vállalkozásaik) révén annak minősülnek. A törvényi szabályozás értelmében így az alábbi vállalatok mentesülhetnek az energetikai auditálási kötelezettség alól:

Törvények

Az energetikai audit fogalmát és az auditálásra vonatkozó részletes szabályokat az alábbi jogszabályok határozzák meg:

Az Ecorisk csapata az újabb kötelezettség teljesítésében is szakértő segítséget nyújt Partnereinek. Örömmel állunk rendelkezésükre a komplex energiahatékonysági audit elkészítésében. Amennyiben van rá lehetőségünk, hogy személyesen egyeztessünk, akkor a kötelező feladatok ellátásán túl azokat a megtérülést javító lehetőségeket is megvizsgálhatjuk, melyek stratégiai előnyt jelenthetnek az Önök vállalkozása számára. Forduljanak hozzánk bizalommal!

Vissza »

Mi az, amiben verhetetlenek vagyunk?


TÁMOGATÁS, ADÓKEDVEZMÉNY

2017 óta adókedvezmény vehető igénybe minden olyan beruházásra, mely bizonyíthatóan energiát takarít meg. A törvénymódosításnak köszönhetően befizetendő adóját már a saját vállalata fejlődésére is fordíthatja.

RÉSZLETEK

ENERGIAMENEDZSMENT

A modern gazdaságban az energia (villamos energia és földgáz) szűkös erőforrás, melynek az egységköltsége folyamatosan emelkedik. Az energiaköltségek egyre nagyobb hányadát képezik a vállalati működés önköltségének, és így egyre fontosabb az, hogy tudatos energiafogyasztókká váljunk, ha a versenyképességünket meg kívánjuk őrizni. Vállalatunk ebben nyújt támogatást a piaci fogyasztók számára.

RÉSZLETEK

ENERGETIKAI SZAKREFERENS

A Magyar Közlönyben megjelent 2016.12.21-től hatályos törvények értelmében az alábbiakban meghatározott energiafogyasztású vállalatoknak kötelező egy megfelelő képzettséggel rendelkező független energetikai szakreferenst foglalkoztatnia, aki...

RÉSZLETEK

ENERGIAMEGTAKARÍTÁSI INTÉZKEDÉSI TERV

Az idei év rendkívül fontos a közintézmények energiahatékonysága szempontjából, ugyanis számos törvény által előírt feladat idén válik esedékessé. Eddigi tapasztalatunk szerint nagyon kevés az információ ezzel kapcsolatban, ezért összegyűjtöttük a konkrétumokat.  Az alábbi rövid összefoglalóval kívánjuk segíteni az Önök munkáját.

RÉSZLETEK

ENERGIAHATÉKONYSÁGI AUDIT

Az energiahatékonysági törvény minden hazánkban működő nagyvállalat számára előírja, hogy négyévente köteles energetikai auditálást végeztetni.
Ennek aktuális határideje: 2019.12.05.(!)

RÉSZLETEK

KOCKÁZATKEZELÉS, BIZTOSÍTÁS

A vállalkozások mindennapi működése során a szokásos kockázatok mellett, számos speciális kockázati elem kerüli el általában a szakemberek figyelmét, amelyek létfontosságúak a zavartalan működés biztonsága érdekében, komoly anyagi következményekkel járhatnak, és sajnos, kevés esetben lefedettek biztosítással. Célunk az Ön biztonságérzetének növelése.

RÉSZLETEK

MUNKA- ÉS TŰZVÉDELEM

A munka- és tűzvédelem területe számos szervezet és iparág számára kötelező előírásokat tartalmaz, az általunk nyújtott audit segítségével nemcsak az előírások szerinti működést érheti el, hanem új szemlélet tükrében vizsgálhatja vállalkozásának munka- és tűzvédelmi folyamatait, elsősorban az Ön és munkavállalóinak biztonsága érdekében.

RÉSZLETEK

Ők már minket választottak

348 partner

Kérdése van? Segítünk!

Keressen minket
fejlődés, kockázat, költségcsökkentés, audit, energiamenedzsment, változásmenedzsment, munkavédelem, tűzvédelem, fenntarthatóság, megtakarítás, biztonság, szakértelem, versenyeztetés, kiszolgáltatottság, nyereség, felhasználás, energiahatékonyság auditor, energetikai szakreferens, nagyvállalati audit, energiahatékonysági audit, TAO, adókedvezmény, kötelező audit, ISO 50001, jogi megfelelés, MEKH, büntetés, energia beszerzés, villamos áram, földgáz

ÖNNEK SZÓL


×